Barevný salát s klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 2 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Čočka klíčky
  • 3 polévková lžíce Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • 3 polévková lžíce Mungo klíčky
  • 1 polévková lžíce Slunečnice loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 542.2 mg
  • Vláknina 6743.8 mg
  • Vitamín A 6743.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2-3 dny předem si necháme naklíčit čočku, mungo a vojtěšku.

  • 2

    Než začneme s přípravou salátu, naklíčenou čočku a vojtěšku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Omytá zralá rajčata pokrájíme na kostičky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka, žebra, papriky pokrájíme a proužky, chilli posekáme nadrobno. Očištené stroužky česneku rozkrojíme na poloviny, z nich nakrájíme tenké plátky. Omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Omyjeme si 1-2 snítky čerstvé majoránky, petrželky, otrháme z nich lístky. Nakonec přimícháme k zelenině klíčky.

  • 3

    Připravíme si zálivku: v misce smícháme olej s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a sójovou omáčkou.

  • 4

    Zálivkou pokapeme připravený salát, ještě ho posypeme slunečnicovými semínky. Servírujeme přibližně po 1 hodině, aby salát natáhl do sebe zálivku.

Komentáře k receptu